середу, 9 листопада 2016 р.

Обережно! небезпечні електроопори Погребняка,13

Звернувся з Депутатським зверненням до Виконавчого комітету та Господарської постійної комісії  з вимогою вжити термінові заходи, щодо вирішення критичної ситуації, яка склалася внаслідок фізичного зношення електроопор (стовпів) вуличного  освітлення на території прилеглій до двох секції будинку по вулиці Погребняка 13 у с. Чубинське.


На комунальній прилеглій території до будинку по вулиці Погребняка 13 було розташовано 14 стовпів вуличного освітлення. Станом на ранок 8 листопада 2016 року два стовпа уже впали на пішохідну зону де щодня проходить більше 500 жителів, на щастя на момент падіння ні люди ні автомобілі не постраждали.

8 листопада 2016 року при обстеженні, працівниками ОСББ, стану решти стовпів упав третій стовп, що розташований зі сторони спортивного майданчика по вул. Погребняка 12А. Орієнтовна висота стовпів близько 5 метрів, обстеження показало, що стан решти встановлених стовпів критичний – пориви вітру, обмерзання чи необережні дії дітей можуть призвести до непоправних наслідків, як для шкоди здоров’ю жителів так і майну (автомобілям). Основа всіх стовпів прогнила, внаслідок порушення технології встановлення обладнання – не були належним чином проведені антикорозійні заходи.
На мою думку, щоб вберегтися життя та здоров’я людей діючі електроопори повинні бути демонтовані та потрібно встановити нове вуличне освітлення. Зважаючи на високій рівень криміногенної ситуації, залишати людей без вуличного освітлення в густонаселеному районі небезпечно.
Щодо встановлення нового освітлення на мій суб’єктивний погляд на Ваш розгляд пропоную два варіанти:
1)      встановлення нових стовпів вуличного LED освітлення;
2)      встановлення LED-прожекторів (світильників) на несучі конструкції будинку.

Варіант укріплення діючих електроопор металевим риштуванням прошу не розглядати, так як дані методи недовговічні та фінансово-недоцільні.



Немає коментарів:

Дописати коментар