четвер, 23 лютого 2017 р.

Щодо ставок та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території території Великоолександрівської сільської ради у 2017 році


11 січня 2017 року подав звернення щодо обов'язковості внести зміни по зменшенню ставок з Податку на нерухоме майно відмінної від земельної ділянки, а саме: щодо об’єктів житлової нерухомості змінивши ставку 0,5% на 0,1%, а ставку 1% на 0,5%. Дане звернення є реакцією на дії уряду про підвищення мінімальної заробітної плати, які здійснені після прийняття податкових рішень, що призведе до збільшення суми податку вдвічі.


Представники апарату сільської ради на моє звернення відповіли, що немає правових підстав.

 На, що я повторно надіслав свою пропозицію із юридичним роз'ясненням правових підстав.. Адже Закон України від 20.12.2016 року № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» містить дві норми, щодо ставок по даному податку - у запропонованому проекті змін Любов Володимирівна керується п. 22 Розділу I. Закону ("22. У підпункті 266.5.1 пункту 266.5 статті 266 слова "три відсотки" замінити цифрами та словом "1,5 відсотка"."), моя ж пропозиція (зміни) регулюється п.3 Розділу II (Прикінцеві та перехідні положення) Закону ("3. Установити, що з 1 січня 2017 року до прийняття відповідним органом місцевого самоврядування рішення про встановлення ставок місцевих податків і зборів на 2017 рік відповідно до цього Закону, встановлені таким органом місцевого самоврядування ставки єдиного податку для платників першої групи, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та збору за місця для паркування транспортних засобів застосовуються з коефіцієнтом 0,5.")

Депутати уважно вислухали мою аргументацію та підтримали мій проект рішення в частині ставок для фізичних осіб, які зареєстровані на території сільської ради (зменшити з 0,5% до 0,1%). Водночас зменшення для незареєстрованих не було підтримано, адже вища ставка має спонукати людей до реєстрації місця проживання, що в свою чергу дасть можливість на отримання більших коштів з держбюджету на медицину, освіту, культуру.

Нижче прийняте рішення. Більш детально: http://vos-rada.gov.ua/?p=11855






Немає коментарів:

Дописати коментар