четвер, 14 грудня 2017 р.

Депутатський запит по критичним проблемам ремонту доріг та будівництва каналізаційної системи на Бортничі


           Сумарні прогнозні середньорічні доходи без врахування разових доходів бюджету складають близько 40 млн. грн. Вражаюча сума на перший погляд, але якщо врахувати, що на території сільської ради офіційно зареєстровані на 01.01.2017р. 6240 чоловік – і розділити бюджет на кожного зареєстрованого отримаємо 534,19 грн. у місяць, а це уже на фоні тієї ж мінімальної заробітної плати виглядає зовсім не вражаюче.
Таким чином прогнозовані доходи на 2018-2020 рр. складуть 120-140 млн. грн. На той же період від розпорядників бюджетних коштів, активних жителів, членів виконкому та депутатів надійшли запити по видаткам, які перевищують 800 млн. грн., тобто більш ніж у шість разів вищі ніж доходи бюджету. 

Слід зазначити, що основним джерелом доходів місцевих бюджетів європейських країн є податок з доходів фізичних осіб. В Україні сільські бюджети не отримують цього виду надходжень, надходження від ПДФО із населених пунктів Великоолександрівської сільської ради надходять до Районного та Обласного бюджетів та за своєю сумою перевищують бюджет Великоолександрівської сільської ради. Таким чином, сплачуючи десятки мільйонів ПДФО до Району та Області та враховуючи колосальний дефіцит ресурсів для фінансування критичних проектів на благо Громади населених пунктів ради звернувся до депутатів з проханням підтримати   направлення наступних листів-звернень:
1) Лист-звернення до Київської обласної державної адміністрації, Київської обласної ради, Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної  адміністрації «Щодо включення видатків на Капітальний ремонт проїзної частини районних автомобільних доріг загального користування місцевого значення Київської області, які проходять через територію Великоолександрівської сільської ради до соціально-економічної програми та бюджету Київської області на 2018 рік

2) Лист-звернення до Бориспільської районної ради, Бориспільської районної державної адміністрації, депутата Бориспільської районної ради Сигнаєвського Олександра Васильовича, депутата Бориспільської районної ради Коваленко Юрія  Олександровича Щодо включення видатків на фінансування/співфінансування проектування та будівництва напірного колектору від КНС №3 в с. Чубинське на Бортничі та КНС №2, №3, №4 до соціально-економічної програми та бюджету району на 2018 рік.

3) Лист-звернення до Гірської сільської ради, Щасливської сільської ради Щодо включення видатків на співфінансування проектування та будівництва напірного колектору від КНС №4 в с. Проліски на Бортничі та КНС №4 до соціально-економічних програм та бюджетів сільських рад на 2018 рік.


4) Лист-звернення до Служби автомобільних доріг у Київській області Щодо вжиття невідкладних заходів для ліквідації найвищого ступеню аварійності проїзної частини районної автомобільної дороги загального користування                                                                                місцевого значення Київської області - С100403 /Бровари-Требухів-Гора/-Дударків на ділянці, яка проходять через територію Великоолександрівської сільської ради
Вдячний всім за підтримку та одностайність в голосуванні рішень на благо Громади. Хочу вірити, що депутати сільської ради не залишаться наодинці із проблемами, які неможливо вирішити виключно за кошти сільського бюджету і до вирішення критичних проблем долучаться і депутати Районної та Обласної рад, а також по спільній каналізації на Бортничі і депутати Гірської та Щасливської сільських рад.
















Немає коментарів:

Дописати коментар