середу, 15 листопада 2017 р.

Проблема водопостачання у Чубинському: розпочалося будівництво нової системи водопостачання!

ВИБАЧТЕ ЗА ТИМЧАСОВІ НЕЗРУЧНОСТІ,
 у зв'язку із будівництвом водогону в Чубинському, спрямованого на вирішення болючої проблеми водопостачання. 




1 листопада 2017 року уже детально повідомлялось, що незабаром почнуться будівельні роботи (детальніше тут). І ось після майже дворічної "волокити" з державно-бюрократичною машиною на стадії проектування, погоджень,дозволів і т.п. цього тижня програма "Питна вода" в Чубинському перейшла в початкову фазу завершального виконання - розпочато одночасно двома підрядниками (які виграли тендери в Prozorro) будівельні роботи по прокладанню нового водогону по двом першим етапам.

КОРОТКО ПРО ВИКОНАННЯ ФІНАЛЬНОЇ ФАЗИ - етапи будівництва нового водогону в розрізі прогнозних строків завершення робіт:

I. Прогнозна дата завершення робіт грудень 2017 року


- 1-й етап будівництво нового водогону від свердловини до КНС - роботи розпочаті в суботу 11.11.2017р. підрядником ТОВ БУДІВЕЛЬНИЙ МЕНЕДЖЕР. На картинці вище, позначені синім кольором. Орієнтовний термін виконання 1 місяць.


2-й етап будівництво нового водогону від КНС (Погребняка, 13) до Погребняка, 8 - до вул. Садово-Дачна - до зєднання з 1-м етапом біля амбулаторії - роботи розпочаті у вівторок 14.11.2017р. підрядником ТОВ АТМ-БУД. На картинці вище, позначені помаранчевим кольором. Орієнтовний термін виконання 1 місяць.


будівництво нової водозабірної свердловини - очікуємо від ДАБІ дозволу на початок будівельних робіт після чого, практично одразу розпочнеться будівництво. Підрядник переможець тендеру ТОВ ІНЖЕНЕРБУДПРОЕКТ. Орієнтовний термін виконання 1-2 тижні.

Дані етапи дадуть змогу забезпечити безперебійну подачу води до багатоквартирних будинків по вул. Погребняка, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, гуртожитки (всього більш ніж 600 квартир); Дитячий садочок, Інститут Розведення та Генетики тварин ім. Зубця, Амбулаторії та приватний сектор на вул. Садово-Дачна.



Прогнозна дата завершення робіт 2-й квартал 2018 року

3-й етап будівництво нового водогону - приватний сектор вул.Погребнякака, вул.Садова та вул.Л.Шевцової - проект знаходиться в комплексній експертизі. У січні 2018 р. планується оголошення тендеру. На картинці вище, позначені зеленим кольором. Орієнтовний термін виконання робіт 1 місяць.


будівництво станції знезалізнення води - проект знаходиться в комплексній еспертизі, запроектовано встановлення сучасної станції знезалізнення лідера європейського ринку в даній галузі із Німеччини. У січні 2018 р. планується оголошення тендеру.


будівництво внутрішньоквартальних систем водопостачання із заходом в усі багатоквартирні будинки по вул. Погребняка - стадія проект, до кінця року прект піде в комплексну експертизу. У січні-лютому 2018 р. планується оголошення тендеру.


Дані етапи дадуть змогу забезпечити якість питної води відповідно до державних норм до багатоквартирних будинків по вул. Погребняка, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 16, 17, 18, гуртожитки (всього більш ніж 600 квартир); Дитячий садочок, Інститут Розведення та Генетики тварин ім. Зубця, Амбулаторії та приватний сектор на вул. Садово-Дачна, Погребняка,Шевцової,Садова.

Прогнозна дата виконання  2018-2019 рр. уточнюється
4-й етап будівництво нового водогону - багатоквартирні будинки кварталу по вул. Яблунева - Виноградна - Калнишевського  - початок проектування розпочнеться, як тільки забудовник передасть у спільну-сумісну власність жителів даних будинків прибудинкову територію відповідно до норм законодавства. Даним питанням займається депутат округу Григорій Квашук, але без серйозної громадської підтримки жителів цих будинків зрушити самотужки питання з мертвої точки надзвичайно складно.

Також коротко по водовідведенню орієнтовні терміни виконання 2018-2019рр.:

1) У грудні 2016 року прокладено другу вітку колектору по вул. Погребняка на ділянці до каналу (це та вітка, яку заварив Мариньоха на своїй території).


2) Реконструкція та модернізація і автоматизація КНС №3 с. Чубинське - знаходиться на стадії проектних робіт;

3) Оголошено тендер на виконання інженерно-геологічних вишукувань по об"єкту: "Будівництво колектора господарсько-побутової каналізації від КНС №3 в с.Чубинське до точки скиду в м.Київ (вул. Світла) - для підключення до Бортницької станції аерації". Це стало можливим, завдяки плідній роботі багатьох людей - про, що уже неодноразово писалось. Отримано в 2017р.: тех. умови на підключення, отримано маса погоджень, підписів і т. п.

4) Проектування  "Будівництва колектора господарсько-побутової каналізації від КНС №3 в с.Чубинське до точки скиду в м.Київ (вул. Світла) - для підключення до Бортницької станції аерації" - планується на початку 2018 року після завершення попереднього пункту.

P.S.: Про зміни в статусах виконання буду інформувати по мірі надходження інформації. Ще раз дякую усім, хто активно працює над вирішенням однієї із найважливіших проблем - водопостачання та водовідведення. Дуже хочу сподіватися, що і районні і обласні депутати також підключаться до вирішення цих кричущих проблем не на словах, а на ділі і допоможуть з виділенням фінансування із районного та обласного бюджету по даній програмі - адже виконання всієї програми по всім селам потребує фінансових ресурсув, які в декілька разів перевищують сільський бюджет.


P.S2.: У 2017 році підключення багатоквартирних будинків до магістралей 1-го та 2-го етапу відбудеться тимчасово по діючим внутрішньоквартальним мережам.


 P.S3.: у ДНЗ "Джерельце" введена діюча резервна свердловина, роботи по програмі "питна вода" не спричинять закриття ДНЗ . 


Немає коментарів:

Дописати коментар